Anda Pelawat Ke

AMARAN : DILARANG MENCARUT
Sebarang Komen/Idea Sila Isi Borang Dibawah.

Sunday, June 28, 2009

Pelancaran Logo, Lagu 1Malaysia meriahKUALA LUMPUR 27 Jun – Kira-kira 11,500 peserta daripada pelbagai lapisan masyarakat memeriahkan pelancaran Logo, Lagu 1Malaysia dan Senam Seni Malaysia yang disempurnakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Dataran Merdeka hari ini.

Pada acara yang penuh berwarna-warni itu, para peserta terutama daripada beberapa agensi dan jabatan kerajaan turut melakukan aktiviti Senam Seni Malaysia bersama Najib dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim serta menteri Kabinet lain.

Lebih bermakna, acara Senam Seni Malaysia yang menggabungkan beberapa elemen daripada kesemua kaum di negara ini turut menyaksikan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan isteri Muhyiddin, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman serta beberapa menteri Kabinet lain mengambil bahagian.

Acara dimulakan dengan Senam Seni Malaysia pada pukul 8 pagi dan berlangsung selama hampir 40 minit sebaik sahaja Najib melancarkan logo tersebut.

Logo itu berbentuk angka satu dengan berlatarbelakangkan bendera Malaysia yang disertai tulisan Malaysia di dalamnya.

Sebelum itu, logo tersebut yang berketinggian kira-kira dua meter diarak oleh beberapa peserta dengan diketuai oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dan menteri lain antaranya Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil.

Logo itu diarak dari bahagian bawah pentas ke atas pentas khas di Dataran Merdeka sebelum diserahkan kepada Najib dan timbalannya, Muhyiddin dengan diiringi oleh Rais.


- Utusan


0 comments:

Post a CommentBlog Widget by LinkWithin
 

Nashfm Entertainment - Dunia Muzik Anda™ Copyright © 2009 - 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha